CABOOM - remastered

Pulserande rytmer, atletisk dans, rå energi.

Music/show
CABOOM - remastered

Stockholm International Tap Dance Festival har nöjet presentera SEBASTIAN WEBER DANCE COMPANY och "CABOOM”! Denna föreställningen öppnar 2023 års festival och missa sedan inte heller finalshowen med flera av världens bästa steppdansare från USA, 9 april här på Södran.

CABOOM handlar om kaos. Om rädslan och osäkerheten som skapar kaos, men också om de äventyr och möjligheter som uppstår av kaos. Det är rått och opolerat, trotsigt och hänsynslöst, och sedan ömtåligt och mjukt igen. För att visa det räcker det inte med 100% energi utan 150, alltid, varje gång.

Här får du upptäcka stepp på ett nytt sätt: steppdansens musikaliska kraft kombineras med den visuella kraften i modern dans. SWDC är tankeväckande, kvicka och överraskande. Det är argt, ömt, fånigt, men aldrig likgiltigt.

På scen:
Sebastian Weber (GER), Vilma Kananen (SWE), Janne Eraker (NOR), Helen Duffy (UK), Gaetan Farnier (FRA), Fran Žuglić (CRO), Doortje Peters (NED)

Choreography: Sebastian Weber + Company
Choreography assistant: Michela Pesce
Photo: Jörg Singer
Production: Gesa Volland und Sebastian Weber GbR in Cooperation with LOFFT — Das Theater
Remastering: Sebastian Weber Dance Company gGmbH in Cooperation with LOFFT – DAS THEATER
Funded by: Fonds Darstellende Künste, Stadt Leipzig Kulturamt, Kulturstiftung des Freistaates Sachsen, DansBrabant (NL)

Denna föreställning är en del av Stockholm Tap Festival 2023 som pågår 5-11 april. Med deltagare från ca 45 länder är det en av världens största steppfestivaler med performance, battles, jams, och workshops för alla nivåer, helt nybörjare och upp.   www.stockholmtapfestival.se

Med stöd från Stockholms stad och Kulturrådet

Dates & times

  • Wednesday
    April 5, 2023

    • 8:00 PM

Before the visit

Before the visit

Read more