KAFFET

med Olof Wretling

Humor/Samtal
KAFFET

Olof Wretling, känd från bland annat “Bäst i test”, "Mammas nya kille" och Klungan, är en av landets mest populära komiker och berättare. Han har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än nio gånger och Vinterpratet ”Diagnoserna i mitt liv” blev så populärt att det sattes upp på Rival i Stockholm och togs ut på en rikstäckande turné. I höst är han ute på turnén Kaffet, som har hyllats av kritiker och spelat för fulla salonger runtom i landet. Nu förlängs turnén med åtta sju orter våren 2023. 

– Jag är så himla glad i den här produktionen och det ska bli otroligt roligt att få bjuda ännu fler människor runtom i Sverige på Kaffet även 2023. Det är dröm som går i uppfyllelse att få åka land och rike i en kupé med Sara Lidman, Torgny Lindgren och PO Enqvist, säger Olof Wretling.

Föreställningen har fått namnet "Kaffet” och är en lekfull och komisk iscensättning av Olof Wretlings hyllade Vinter i P1-program. Olof ska ta nattåget från Umeå till Stockholm för att undersöka sina stämband efter att han tappat rösten under en föreställning. I sin nattkupé får han sällskap av inga mindre än författarna Torgny Lindgren, Sara Lidman och PO Enquist.

I “Kaffet” bjuder Olof Wretling in publiken på en resa genom både Sverige och sitt eget liv – med berättelser om hur han hämtade kraft ur vänskap, det roligaste ljudet på jorden och en komikers värsta mardröm: att tappa rösten. Under resans gång ställer vi oss frågan “säger man verkligen “kaffet” om kaffe?”.

Pressröster om Kaffet:

​​"nästan oförskämt underhållande"
Västerbottens-Kuriren

“publiken böjer och bänder sig skrattkrampaktigt i stolarna”
Dagens Nyheter

“Det är hisnande bra när han reser genom olika dialekter” 
Aftonbladet

“Världens roligaste tågkupé finns högst troligt i vagn 12”
“Lockar till skratt tills magen krampar, men också till något vått i ögonvrårna”

Nya Wermlands-tidningen

“Humor, värme och finstämt allvar”
Värmlands Folkblad

Datum & tider

 • Fredag
  31 mars 2023

  • 19:30

 • Lördag
  1 april 2023

  • 16:00

  • 19:00

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer