Finance Director

Finance Director till Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Friends Arena, Tele2 Arena, Annexet, Hovet och Södra Teatern, samt attraktionen SkyView vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3 miljoner människor våra arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 325 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över.

För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com

Om rollen

Som Finance Director har du en nyckelbefattning i företaget och ditt huvudsakliga uppdrag är att driva och utveckla företagets ekonomifunktion samt vara strategiskt affärsstöd till VD och ledning. I rollen ingår även att stödja övrig organisation med dess strategier och tillväxt i enlighet med bolagets vision, affärsplan och finansiella mål.

Rollen är bred, du förväntas ha kapacitet och intresse att växla mellan operativa arbetsuppgifter såsom bokslutsprocesser och rapportering samt strategiska arbetsuppgifter såsom investeringar, förvärv och nya partnerskap. Du leder ekonomifunktionen som består av 8 personer, ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Huvudansvarig för Ekonomi och Juridik
 • Övergripande ansvar för respektive arenas ekonomi – Avicii Arena, Hovet, Annexet, SkyView, Tele2 Arena, Friends Arena, Stockholm Live Catering samt Södra Teatern
 • Huvudansvarig för rapportering till ASM Global i UK.
 • Personalansvar för 8 medarbetare
 • Nära bollplank till VD
 • Huvudansvar för månads-, årsbokslut och årsredovisning samt uppföljning, analys och rapportering till ledning
 • Arbeta nära affären för att förstå dess möjligheter och risker för att kunna bidra med proaktivt stöd, uppföljning, processer och rutiner samt initiativ till förbättringar
 • Arbeta med förändringsledning, främst genom att styra, driva och följa upp interna projekt
 • Driva processen för budget, prognos och uppföljning
 • Säkerställa internkontroll och regelefterlevnad enligt US GAAP
 • Noggrant följa lönsamheten i bolaget och ta initiativ till ytterligare förbättringar
 • Löpande kontakter med banker, revisorer och andra samarbetspartners

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen med erfarenhet från en liknande roll med helhetsansvar för ekonomifunktionen. Du är van att arbeta affärsnära och har goda kunskaper i redovisning, rapportering, analys och uppföljning. Du är en van ledare och har tidigare erfarenhet av att driva en strategisk agenda. Ditt systemintresse är stort och du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.  Har du tidigare erfarenhet av att rapportera till U.K. eller U.S.A. är det ett extra plus.

Du som person

Vi tror att din personlighet är en framgångsfaktor! Vi söker dig som är en analytisk, proaktiv och lyhörd person som brinner för sitt arbete. Du har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Vidare har du integritet, är flexibel och lösningsfokuserad. Du har ett stort engagemang, en rejäl portion av passion och energi samt god kommunikativ förmåga och en pedagogisk ådra.  Du har erfarenhet av personalansvar och ett genuint intresse för ledarskap och att utveckla andra.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stockholm Live med Mpya Finance. Varmt välkommen med din ansökan här så snart som möjligt då vi kallar din intervju löpande. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller telefon 072 535 8202 alternativt Maria Brisheim maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77.

jobb 7