Wilmer X

Music/show
Wilmer X

Wilmer X på efterlängtad sommarturné - med final på klassiska Mosebacketerrassen i Stockholm

Efter en 17 år lång albumpaus släppte Wilmer X under 2022 albumet "Mer för dina pengar". Publiken tog emot den nya musiken med öppna armar och höstens turné blev en succé med utsålt nästan överallt.
Nu väntar en efterlängtad sommarturné med ett än mer laddat och entusiastiskt Wilmer X. På scenen är bandet fortfarande är en av landets absolut bästa akter.

”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?” - Nisse Hellberg

Med en ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger har Wilmer X firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! 

Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

– Sällan eller aldrig har jag sett bandet så entusiastiskt och laddat som under inspelningarna av den nya plattan. Jag känner ett hundraprocentigt engagemang och en kärlek för bandet och musiken vi står för, slog Nisse Hellberg fast inför albumsläppet förra året.

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.

Nisse Hellberg, sång och gitarr, Jalle Lorensson, munspel, Thomas Holst, bas, Sticky Bomb, trummor och Janne Lindén, gitarr.

Dates & times

  • Friday
    September 1, 2023

    • 7:30 PM

Before the visit

Before the visit

Read more