STOCKHOLM INTERNATIONAL TAP DANCE FESTIVAL

Show med flera av världens bästa steppdansare!

Musik/show
STOCKHOLM INTERNATIONAL TAP DANCE FESTIVAL

Europas största steppfestival presenterar några av världens främsta dansare i denna galaföreställning med svängande livemusik, pulserande rytmer och mäktig dans! Varmt välkomna till "STF 2023 Professional Showcase Gala”!

Vi är tillbaka med 11e upplagan av festivalen som varje år avslutas med denna hejdundrande show, och som alltid har vi absoluta världstoppen inom stepp på plats i Stockholm. Bland våra artister finns flera vinnare av Bessie Award och många har uppträtt på Broadway och platser som Carnegie Hall, Sadlers Wells, Lincoln Center, The Joyce Theater.

På scen: Brenda Bufalino (USA), Sam Weber (USA), Kazunori Kumagai (JPN), Lisa La Touche (CAN), Anthony Morigerato (USA), Sarah Reich (USA), Nicholas Young (USA), Star Dixon (USA), Mark Mendonca (USA), Max Pollak (USA), Thomas Wadelton (AUS).

Musiker: Erik Palmberg trumpet, Britta Virves piano, Mats Dimming bas, Mattias Puttonen trummor.

Video:    Brenda Bufalino     Kazunori Kumagai       Sarah Reich

Musiker: 

Missa inte heller vår öppningsföreställning “CABOOM", 5 april här på Södran!

Stockholm Tap Festival 2023 pågår 5-11 april och är en av världens största steppfestivaler med performances, battles, jams, och workshops för alla nivåer, helt nybörjare och upp.  www.stockholmtapfestival.se

Stepp/Tap är en del av rötterna inom afro-amerikansk kultur, med en lång historia och tradition som även jazz, funk och hip hop härstammar ifrån. I USA har tap dance officiell status som en egen konstform, där både det en hör och det en ser har lika stor betydelse. Dansaren är också musiker, med skor och golv som sitt instrument.

Med stöd från Stockholms stad och Kulturrådet

Datum & tider

  • Söndag
    9 april 2023

    • 20:00

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer