Agent Side Grinder + Siri Karlsson

Musik/show
Agent Side Grinder + Siri Karlsson

Två hyllade svenska band med helt olika utgångspunkter som möts i det elektroniska och experimentella. Agent Side Grinder, med sitt råa industriella sound, och den mörka naturkraften Siri Karlsson delar en helkväll på Södra Teatern. En storslagen föreställning där såväl metallskrot och megafoner som nyckelharpa och sax har sin självklara plats bredvid syntarna. 

AGENT SIDE GRINDER
Brommabaserade bandet Agent Side Grinder har alltid rört sig i ett gränsland mellan genrer. Rötterna finns såväl i den tidiga elektroniska musiken som i både post- och protopunk. Lika delar malande som explosivt. Lika delar dissonanta samplingar som melodiskt och elegant. Kända för sina energiska livekonserter.

Just nu aktuella med sitt sjätte album Jack Vegas — ett soundmässigt kliv tillbaka till bandets analoga ursprung — rått, närgånget och intensivt.

SIRI KARLSSON
Den Stockholmsbaserade avantgardeduon Siri Karlsson överraskar ständigt lyssnaren med sin energiska närvaro och sitt kompromisslösa musikskapande av mörk folk, psykedelia och art rock. Duon kokar ihop nyckelharpa, saxofoner, elektronik och syntar och suggestiv sång till en helt egen brygd. Deras musik rymmer allt från episkt mörker och starka melodier till lekfullhet, voodoo-punk och rymdrock.  Till Södra Teatern har de med sig Jonna Löfgren, trummor, som också medverkar på deras senaste kritikerrosade album 100 DB.

Datum & tider

  • Lördag
    14 oktober 2023

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer