Business Controller

Stockholm Live söker nu en Business Controller

Är du den vi söker?

Vill du vara en del av en världsledande koncern inom arenadrift och evenemangsstrategi? Tycker du om att arbeta i en positiv arbetsmiljö med engagerade kollegor?

Arbetsbeskrivning

Som Business Controller hos Stockholm Live kommer du tillsammans med Finance Director säkerställa budget, prognos, rapportering och uppföljning. Du kommer arbeta både på detalj och helhetsnivå och stötta dom olika evenemangen/projekten med din expertis inom ekonomi.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter innebär:

  • Månadsvis resultat- och nyckeltalsuppföljning för de svenska bolagen
  • Rapportering till det europeiska huvudkontoret i Manchester
  • Driva budget & prognosarbetet
  • Ansvara för rapportering och uppföljning av evenemangsekonomier
  • Arbeta proaktivt med utveckling och uppföljning av verksamheten
  • Avvikelse- och lönsamhetsanalyser
  • Säkerställa avtalshantering med samarbetspartners och sponsoravtal
  • Ta fram underlag för strategiska och affärsmässiga beslut
  • Stötta chefer i organisationen i strategiska affärsbeslut
  • Ad hoc uppgifter

Din profil

Vi tror att du har en civilekonomexamen i grunden med ett par års erfarenhet av en roll som Business Controller och som är trygg i sin redovisningskompetens.

För att lyckas och trivas i rollen på Stockholm Live är du en affärsmässig och analytisk person, som förstår och kan förklara hur olika aktiviteter påverkar det ekonomiska resultatet på ett pedagogiskt sätt. Det är därför viktigt att du även är en vass kommunikatör som anpassar din kommunikation till situation och mottagare och utstrålar trovärdighet. Du är van att självständigt ta ansvar för att strukturera och planera ditt egna arbete. Vidare är du prestigelös, tycker om att jobba både högt och lågt och vill tillsammans med dina kollegor säkerställa att deadlines hålls. Självklart har du god förmåga både muntligt och skriftligt i engelska språket.

Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Friends Arena, Tele2 Arena, Södra Teatern, Annexet, Hovet samt attraktionen SkyView. Varje år besöker över 3 miljoner människor våra arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global.

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar Stockholm Live med Inhouse och Carola Arkeklint. Vänta inte med din ansökan då urval och intervjuer sker löpande. Vi tar inte emot några ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV här på hemsidan, inhouse.se. Du ska inte skicka med något personligt brev, vi vet att ditt CV räcker gott och väl. Om du går vidare i processen kommer du som ett första steg få svara på ett antal urvalsfrågor. Processen innehåller även arbetspsykologiska tester.

För mer information eller frågor, kontakta Carola Arkeklint på carola.arkeklint@inhouse.se. Tjänsten är på heltid och inleds med sex månaders provanställning.

jobb 6